Stay safe! Geen zorgen, wij verzenden jouw pakketje nog steeds op tijd!
Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!
mooie kousenband met een strik

Wedding accessoire: de kousenband!

Het is misschien wel de meest sexy traditie voor een bruiloft: de kousenband! In deze blog lees je meer over deze traditie en over onze prachtige collectie kousenbanden voor de bruid. Want die mag niet ontbreken!

De kousenband: een trouwtraditie
Van oorsprong is een kousenband een 'elastische band om de kous op te houden'. Het was dus eerder een praktisch ding, dan een sexy accessoire voor de bruid. Maar tegenwoordig is het juist een sexy traditie die de bruid om haar bovenbeen draagt als verrassing voor haar husband-to-be!

De precieze gedachte achter de kousenband is niet helemaal duidelijk. Voor sommigen staat de kousenband voor het afstand doen van de maagdelijkheid. Anderen denken dat het geluk brengt om iets van de bruid te bemachtigen. Hierdoor is ook de traditie ontstaan, waarbij de kousenband van de bruid naar de vrijgezellen mannen op een bruiloft wordt gegooid! De bruidegom haalt met zijn tanden de kousenband van het been van zijn bruid, waarop hij de kousenband gooit naar de vrijgezellen mannen. Wie 'm vangt, is next!

Kousenband voor de bruid om te kopen

 

Something blue
De kousenband traditie wordt vaak gekoppeld aan een andere trouwtraditie namelijk: something old, something new, something borrowed & something blue. Als je al deze vier dingen draagt tijdens jouw bruiloft, brengt dit geluk! Vaak wordt er gekozen voor een blauw detail. Hierdoor is een blauwe kousenband hét accessoire voor iedere bruid!

Bij DRKS shop je verschillende mooie kousenbanden voor de bruid. Met mooie kanten details, in het roze of blauw en zelfs met een graveerbaar muntje voor een personal detail. We love it! Je shop de gehele collectie hier. Ga jij een kousenband dragen op jouw big day?

Lots of Love,
DRKS

 

 
All blogs