Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

Beste Bruidsfotografen van Nederland

De beste bruidsfotograaf: een must voor jullie bruiloft! Jullie trouwdag zal één van de mooiste dagen van jullie leven gaan worden en natuurlijk wil je deze prachtige dag voor altijd vastleggen. Een bruidsfotograaf legt alle bijzondere momenten van jullie bruiloft vast en geeft jullie een tastbare herinnering die je zal koesteren voor het leven. Helaas beleef je deze dag maar één keer en is het dus heel belangrijk om een bruidsfotograaf te vinden die jullie grote dag op z’n allermooist kan vastleggen. Maar op welke belangrijke zaken moet je nou letten tijdens het zoeken van de perfecte bruidsfotograaf? DRKS zet het allemaal voor jou op een rijtje! Ook hebben we een selectie gemaakt van de beste bruidsfotografen van Nederland. Lees je mee? 

De stijl van de fotograaf

Allereerst moet de fotografiestijl van de bruidsfotograaf natuurlijk overeenkomen met die van jullie. De meeste bruidsfotografen hanteren een bepaalde werkwijze en maken hun foto's in een herkenbare stijl. Zo hanteert de ene fotograaf een traditionele aanpak, waarbij je instructies zal krijgen om zo mooi mogelijk op de foto's te staan. Er worden wat meer geposeerde foto's van jullie en alle bruiloftgasten gemaakt en alles wordt perfect in scene gezet. Een andere fotograaf werkt weer meer vanuit een journalistieke aanpak. Hierbij worden jullie op de foto gezet zoals jullie 'echt zijn'. Er wordt minder geposeerd en de momenten worden gefotografeerd zoals ze zijn. Daarnaast zijn er nog heel veel verschillende stijlen waarin de foto's gemaakt kunnen worden zoals bijvoorbeeld romantisch, vintage, modern, klassiek of bohemian. Bepaal samen welke aanpak het beste bij jullie past en in welke stijl jullie de foto's het liefst gemaakt zien worden. Daarna kun je op zoek gaan naar een bruidsfotograaf die hier goed op aansluit. De meeste fotografen hebben op hun website genoeg informatie over hun werkwijze opgenomen. Ook hebben ze vaak een uitgebreid portfolio waardoor je een goede indruk van de fotografiestijl kunt krijgen. Zo kun je precies kijken of een bruidsfotograaf geschikt zal zijn voor jullie bruiloft. 

De klik met de fotograaf

Helaas ben je er bij het vinden van een fotograaf die goed matcht met jullie stijl nog niet helemaal. De fotograaf moet namelijk als persoon ook bij jullie passen! Omdat de fotograaf bij het grootste gedeelte van jullie bruiloft aanwezig zal zijn, is het belangrijk om een goede klik met elkaar te hebben. Ook worden de foto's vaak het mooist wanneer jullie je prettig voelen bij de fotograaf. We raden je daarom aan om van te voren een kenningsmakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kom je meer te weten over de werkwijze van de fotograaf, kun je jullie wensen bespreken en zul je meteen aanvoelen of dit de juiste fotograaf is voor jullie bruiloft. Wanneer de stijl van de bruidsfotograaf goed bij jullie past en er een klik is, ben je verzekerd van prachtige trouwfoto’s! 

Jullie budget voor de fotograaf 

Een bruidsfotograaf kan een flinke uitgave zijn, maar onthoud goed dat je jouw trouwfoto’s niet over kunt doen en dat ze een waardevolle herinnering voor de rest van jullie leven zullen zijn. Daarnaast is de trouwfotograaf niet alleen de hele dag aanwezig op jullie bruiloft, ook is hij of zij daarna nog behoorlijk wat tijd kwijt aan het nabewerken van de foto's. Daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan. Natuurlijk moet de bruidsfotograaf wel passen binnen het budget dat jullie hebben voor de bruiloft. Zie de bruidsfotograaf echt als een investering voor later en weeg daarna af welk budget je hiervoor beschikbaar wilt stellen. De juiste trouwfoto’s zullen ervoor zorgen dat je jullie trouwdag telkens opnieuw kunt beleven en dat is natuurlijk onbetaalbaar! 

Leg de fotograaf op tijd vast

Na wat research heb je de perfecte bruidsfotograaf voor jullie bruiloft gevonden, tijd om de fotograaf vast te leggen! Je wilt dan natuurlijk niet te horen krijgen dat de fotograaf op de dag van jullie bruiloft niet meer beschikbaar is... Leg daarom jullie bruidsfotograaf op tijd vast. Wanneer de beste tijd is om de bruidsfotograaf te boeken, hangt van verschillende factoren af. Zo loopt het trouwseizoen van mei tot en met september. Omdat de meeste stellen in deze periode gaan trouwen, heb je dus kans dat de agenda van jouw potentiële fotograaf snel vol zal stromen. Vooral wanneer je voor een populaire fotograaf kiest, moet je er snel bij zijn om de fotograaf op tijd te boeken. Het zal dus per bruiloft verschillen wanneer het beste moment is om de bruidsfotograaf vast te leggen maar de beste tip die wij je kunnen meegeven is: boek je bruidsfotograaf meteen zodra de datum van jullie bruiloft bekend is. Dit zal jullie een hoop teleurstelling en stress besparen tijdens het plannen van de rest van jullie bruiloft! 

Our Favourites

Om jou alvast op weg te helpen met het vinden van een geschikte bruidsfotograaf hebben we een selectie gemaakt van enkele bruidsfotografen die wij aanbevelen. Deze fotografen behoren volgens ons tot de beste bruidsfotografen van Nederland en zijn dus DRKS Favourites! Hieronder staan alle bruidsfotografen op alfabetische volgorde: 


Creatieve Fotomissies

Fotograaf
Corrine Ponsen

Website
www.corrinep.nl


Over de fotograaf

“Dankzij de ervaring, creativiteit en het enthousiasme van bruidsfotograaf Corrine wordt elke bruidsreportage prachtig! Haar stijl kenmerkt zich als documentaire fotografie in combinatie met een tikje geposeerd. Maar ook de details worden zeker niet overgeslagen! Gelukkig heeft Corrine hierin een ruime ervaring. De artistieke bruidsfotografie van Creatieve Fotomissies is gewoonweg super mooi. Maar ook zeker creatief en adembenemend.”


Marischa’s Fotografie

Fotograaf
Marischa Cannea

Website
www.marischasfotografie.nl


Over de fotograaf

“Een bruiloft is zo'n bijzonder moment waar je zeker op terug wilt kijken. Deze leg ik met alle liefde voor jullie vast! Zelf houd ik ervan om jullie dag zo spontaan mogelijk vast te leggen. Ik ben helemaal gek op boho weddings, trouwen in het bos of andere unieke locaties met een mooie styling. Mijn werkterrein voor een bruidsreportage is heel Nederland, Duitsland & België. Ook ben ik te boeken voor destinationweddings. ”


Mon et Mine Bruidsfotografie

Fotografen
Ramon & Hermine

Website
www.monetmine.nl


Over de fotografen

“We willen eigenlijk maar 1 ding: er voor zorgen dat onze reportages jullie herinneringen zo mooi mogelijk vastleggen. Of jullie nu groots uitpakken met een landgoed, 100 gasten en een dansfeest of een intieme bruiloften hebben in jullie achtertuin: we fotograferen jullie op een ontspannen manier. Met aandacht voor jullie twee, jullie liefste vrienden en familie, emotie, details en talloze momenten.”


RiCon Fotografie

Fotograaf
Rika Conradi

Website
www.huwelijksfotografe.nl


Over de fotograaf

“Rika legt graag de sfeer vast, gewoon de dingen zoals ze zijn. Ze vindt het belangrijk dat bruidsparen helemaal zichzelf kunnen zijn, zodat ze tijdens de fotoshoot op de trouwdag enorm veel lol met elkaar kunnen hebben! Volgens haar moet er dan ook een goede klik tussen de fotograaf en het bruidspaar zijn. Daarom hebben ze voorafgaand aan de trouwdag diverse gesprekken om elkaar wat beter te leren kennen. Een Loveshoot is daar bijvoorbeeld ook zeker een goed middel voor!” 


Robert van Grinsven Fotograaf

Fotograaf
Robert van Grinsven

Website
www.robertvangrinsven.nl


Over de fotograaf

"Mijn stijl van fotografie kun je het best omschrijven als kleurrijk, romantisch en met een journalistieke inslag. Ik leef mij graag goed in in het bruidspaar, zodat ik mijn stijl iets kan aanpassen naar jullie smaak en wensen. Op de dag zelf probeer ik onopgemerkt te blijven en mij als gast tussen de gasten te begeven. Op deze manier leg ik behalve de hoogtepunten van jullie dag, ook de mooie details en de onverwachte momenten van gasten vast. Om elkaar goed te leren kennen, bespreek ik jullie dag graag vooraf in een kennismakingsgesprek. Een loveshoot, voor een extra persoonlijke noot in de uitnodigingen bijvoorbeeld, hoort ook zeker tot de mogelijkheden en maakt dat wij elkaar nog beter kunnen leren kennen vóór jullie grote dag."


Hopelijk wordt het vinden van de beste bruidsfotograaf voor jullie bruiloft na het lezen van dit artikel een stuk eenvoudiger! 

Lots of love,
DRKS