Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

De perfecte bruidstaart voor jouw bruiloft

Jullie bruiloft is een grote feestelijke gebeurtenis… én dat feestje is natuurlijk niet compleet zonder een bruidstaart! De bruidstaart vormt een essentieel onderdeel van jullie bruiloft. Jullie bruiloftgasten kunnen niet wachten om deze prachtige taart te bewonderen en te proeven! En jullie kijken zelf waarschijnlijk ook uit naar het moment dat je als man en vrouw de bruidstaart mag aansnijden! Het samen aansnijden van de bruidstaart is een traditie onder de newlyweds. De net getrouwde man legt zijn hand bovenop die van zijn bruid, terwijl zij de taart aansnijdt. Dit is een teken van verbondenheid. Daarnaast is dit ook een super romantisch fotomomentje! Geef dit moment een persoonlijke touch, door gebruik te maken van een taartschep met Mr. & Mrs. gevolgd door jullie achternaam. Nu jullie eindelijk dezelfde achternaam delen, wil je dit natuurlijk aan iedereen laten zien! 


Shop hier de Taartschep Mr. & Mrs. Zilver en de Taartschep Mr. & Mrs. Goud

Na het aansnijden van de taart, is het gebruikelijk dat de bruidegom en de bruid elkaar het eerste hapje geven. Dit past weer mooi bij de belofte om voor elkaar te zorgen. Ook dit moment krijgt een persoonlijke touch, wanneer je het eerste hapje neemt van een graveerbaar gebaksvorkje dat speciaal voor jullie bruiloft is gepersonaliseerd!  


Shop hier het Graveerbaar gebaksvorkje Zilver en het Graveerbaar gebaksvorkje goud


Verder is het ook gebruikelijk om de bovenste laag van de taart te bewaren en in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook voor een stukje van de taart (uit de bovenste laag) gaan. Eén jaar na jullie bruiloft, dus op jullie eerste jubileum, haal je dit stuk taart uit de vriezer om te ontdooien. Vervolgens eet je het stukje taart samen op om jullie eerste trouwdag te vieren! Lijkt jou deze traditie niet zo smakelijk? Je kunt natuurlijk ook een nieuwe mini versie van jullie bruidstaart nabestellen om het eerste jaar van jullie huwelijk met een vers taartje te vieren! 


Een bruidstaart kun je helemaal naar jullie eigen smaak en wensen laten maken. Zo bestaan er bruidstaarten die voorzien worden van een laag fondant en taarten waarvan de buitenkant juist weer bestaat uit een laag botercrème. Een trend binnen de bruidstaarten zijn de naked cakes. Bij deze bruidstaarten is de buitenkant van de taart niet helemaal bedekt, waardoor een stuk van de cake en/of vulling zichtbaar blijft. Daarnaast zijn er ook nog de drip cakes. Op de bovenkant van deze bruidstaarten wordt een drip geschonken die vervolgens sierlijk over de taart heen loopt. Deze drip kun je van verschillende smaken laten maken.


Van links naar rechts, boven naar onder: botercrème taart, naked cake, drip cake en fondant taart.

Our Favourites

Zoals je ziet zijn er al verschillende mogelijkheden wat betreft het uiterlijk van de taart… en dan hebben we het nog niet eens gehad over alle verschillende smaken waaruit je kunt kiezen! Er zijn zoveel keuzes die gemaakt dienen te worden als het gaat om de bruidstaart. Met dit in gedachte, kan het best lastig zijn om de perfecte bruidstaart voor jullie bruiloft uit te zoeken. Gelukkig kan een goede bruidstaart leverancier al een hele hoop schelen. Maar waar vind je de beste banketbakker voor jullie bruidstaart? Wij van DRKS helpen jullie graag verder door onze favoriete bruidstaart leveranciers op een rijtje te zetten. Volgens ons zijn deze leveranciers de beste keuze voor jullie bruidstaart en behoren zij dus tot DRKS FAVOURITES! Op alfabetische volgorde raden wij de volgende bruidstaart leveranciers aan: 


Gebakkerij

Website
www.gebakkerij.nl


Over de bruidstaart leverancier

“Gebakkerij is dé plek voor een eigentijdse bruidstaart van de hoogste kwaliteit, van binnen en van buiten. We staan vooral bekend om onze ongedwongen-chic stijl, bijzondere smaakcombinaties en prachtige levensechte suikerbloemen. Elke bruidstaart van Gebakkerij is uniek en persoonlijk. We ontwerpen hem samen tijdens een gezellig gesprek in onze studio. Bruidsparen kunnen bij Gebakkerij ook terecht voor een "alternatieve" bruidstaart, zoals een cupcake toren, macaron toren, donut wall of een sweet table!”

 Fotograaf: Sunfield Photography

La Mia Torta

Website
www.lamiatorta.nl/TaartenDroom

Website
www.taartendroom.nl


Over de bruidstaart leverancier

“De naam zegt het al, TaartenDroom zal op jullie grote dag zorgen voor een Droom van een bruidstaart! Met perfectie afgewerkt zowel van binnen als van buiten. Peggy (eigenaresse van TaartenDroom) ontvangt jullie graag in haar atelier voor het ontwerpen van jullie bruidstaart zodat deze helemaal past in jullie stijl en thema van de dag. Willen jullie graag een sweettable of een donutwall? Ook dan zijn jullie hier aan het goede adres. Ga snel naar de website van TaartenDroom, kijk naar de mogelijkheden en vraag een vrijblijvende beschikbaarheid en prijsopgave aan.”


Taartjes van An

Website
www.taartjesvanan.nlHopelijk vinden jullie dankzij onze tips een geschikte leverancier voor jullie bruidstaart. DRKS wenst jullie heel veel succes & plezier met de voorbereiding van jullie grote dag! 

Lots of love,
DRKS