Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

Mannen Armbanden - Hoe weet je de juiste maat?

armband voor hem om cadeau te geven


Hoe kom je de polsomtrek van jouw partner te weten, zónder dat hij het in de gaten heeft?
Jij hebt een mannen armband gezien bij DRKS die je graag cadeau wil geven aan jouw lief, vriend, broer of vader. Een top idee met succes gegarandeerd! Je geeft jouw cadeau een persoonlijke touch door deze GRATIS te laten graveren met een naam, initialen of persoonlijke tekst. Je wil natuurlijk wél dat de armband past! De vraag is alleen: hoe achterhaal je de polsomtrek van de man in kwestie zonder al te verklappen wat hij gaat krijgen?! No worries, wij hebben een aantal slimme tips & tricks opgeschreven om jou te helpen! 


Let’s do this!
Er zijn genoeg manieren om onopgemerkt een polsomtrek te weten te komen. Hieronder zullen we wat ideeën geven om de polsomtrek te achterhalen. Sommigen zijn wat lastiger om uit te voeren of misschien wat voor de handliggend, maar soms moet je sneaky zijn om iemand te verrassen! Laten we beginnen met the basics. 

#1 - Basics first
Oké, jij hebt dus een stoere armband gezien voor bijvoorbeeld jouw partner. Je wil natuurlijk dat deze armband meteen goed zit! Laten we voorop stellen dat de polsomtrek niet hetzelfde is als de armbandmaat! De lengte van de armband is altijd een heel stuk langer dan de polsomtrek zelf. De lengte van de armband voor een bepaalde polsomtrek hangt o.a. af van de dikte van de armband, het soort sluiting en het model van de armband.

Stel jouw lover, broer of vader heeft al andere armbanden of bijvoorbeeld een horloge. Dat is leuk, want dan weet je zeker dat je een goed cadeau hebt. Helaas is het niet mogelijk om zomaar een andere armband op te meten om achter zijn armbandmaat te komen. Dit werkt alléén wanneer het type armband hetzelfde is. Let wel op, want wij geven de maat van de armband bij de meeste armbanden weer in polsomtrek en niet in de lengte van de armband. Wil je toch de lengte van onze armbanden weten? Stuur ons gerust even een mail!  We hebben hieronder wél wat tips voor jou, zodat je wél op de juiste manier achter zijn polsomtrek kan komen! 

#2 - Meten is weten
Oké, deze is mega voordehandliggend. De makkelijkste manier om achter zijn polsomtrek te komen is natuurlijk het opmeten van zijn pols. Maar goed, dit kun je natuurlijk niet heel onopvallend doen. Waarschijnlijk wordt zijn pols niet iedere dag opgemeten, dus is het best wel raar als jij dit uit het niets wilt doen. Anyways, mocht je dit toch willen doen, dan kun je heel simpel een meetlint om zijn pols doen en daarna afmeten welke polsomtrek hij heeft. Wanneer je de polsomtrek strak/aansluitend hebt gemeten kan je eenvoudig de juiste maat selecteren. Let wel op dat je er niet wat extra centimeters bij optelt zodat hij niet te strak zit, want wij hebben hier bij de maatvoering al rekening mee gehouden :) Je kan natuurlijk allerlei smoesjes bedenken. Je kan bijvoorbeeld je eigen polsmaat opmeten en dan met een grapje vragen ‘wat heb jij dan’ en even opmeten. Hieronder vindt je nog wat extra tips hiervoor.

#3 - Schakel Hulptroepen in
Liever een goede buur dan een verre vriend toch? Oké, wij zeggen niet dat je hiervoor je buurman moet inschakelen, maar je kan zeker gebruik maken van vrienden en familie. Misschien heeft hij het er al eens over gehad met schoonmoeders (eh, wie niet? ;-). Of is hij eens met zijn broer langs de juwelier geweest voor een armband en heeft hij daar zijn polsomtrek laten opmeten. Handig! Of maak gebruik van die ene gekke vriendin met al d’r rare vragen zoals ‘Joh… welke polsomtrek heb jij eigenlijk? Laten we dat eens meten!’. Misschien is de slagingskans niet zo heel groot, maar alle beetjes helpen!#4 -  Wees subtiel!
Ga je liever voor de subtiele aanpak, dan is deze tip perfect voor jou! Ben jij sneaky en stil, dan kun je zijn polsomtrek prima op meten als hij lekker ligt te slapen. Wikkel een meetlint om zijn pols en voila! Waarschijnlijk heb je geen meetlint op je nachtkastje liggen, dus je kan ook gebruik maken van een stukje touw of zelfs het koordje van je telefoonoplader. Houdt het stukje vast waar het koord samenkomt en leg deze langs een meetlint of liniaal. Het helpt natuurlijk wel als jouw vriend een een vaste slaper is. Enne, zorg je ook dat je een goed excuus hebt als hij toch wakker wordt?

#5 - Be creative! 
Werken de bovenstaande tips niet? Tijd om creatief te worden! Een aantal van deze tips zijn op eigen risico en wij zijn ook niet verantwoordelijk voor de reacties :-) 

  • Deze tip valt misschien onder de hulptroepen, maar heb jij een leuk stel nichtjes of neefjes die van knutselen houden? Laat hen dan een mooie versierde armband maken van papier voor hem! Help hen eerst om de armband mooi passend te maken. Je kunt het stukje papier daarna even langs een meetlint leggen en tadaaaaa! Daarna kunnen de kids de armband mooi versieren en jij weet zijn polsomtrek. Jij blij, hij blij met zijn versierde armband en de kids zijn even zoet! Let wel op dat je het papier dan strak om zijn pols moet hebben om de juiste maat te kunnen nemen van zijn polsomtrek.

  • Ken je de truc van ‘Oh wat heb jij grote handen… moet je zien hoe klein mijn handen zijn in vergelijking met die van jou!’ En dat je daarna elkaars handen tegen elkaar aan houdt? Ja? Mooi! Deze tip kun je natuurlijk ook gebruiken met de polsen. Dit gaat dan iets in de trant van ‘Wow ik heb zulke dunne polsen in vergelijking met die van jou! Even het verschil op meten hoor. Wauw dit scheelt maar liefst 5 cm. Haha grappig hé! Wat zullen we eten vanavond?’ Zorg dan wel dat je een meetlintje in de buurt hebt of een stukje touw. Misschien wordt je hierna wat gek aangekeken dus wij raden aan om hierna meteen van onderwerp te wisselen! 

  • Wij weten het: spelen met je eten wordt niet gewaardeerd, maar in dit geval wel! Wij hebben het wel de hele tijd over een meetlint, touw of een telefoonkabeltje. Maar weet je waar je ook héél makkelijk iets mee kan meten: spaghetti! Het recept voor succes: kook de spaghetti (met liefde, want dat proef je!), gezellig samen eten en daarna ergens in het gesprek ervoor zorgen dat je zijn pols kan meten met een stukje spaghetti. Lees het puntje hierboven nog eens over hoe je dit gesprek kan aanknopen. Vergeet daarna niet heel hard te lachen omdat je jezelf zo grappig en beetje dom vindt! Rare blikken en lol gegarandeerd! 

#6 - Mission failed
Zijn alle tips hierboven mislukt of vind je die toch iets te ver gaan? Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om onze mannen armbanden niet te laten graveren. Net zo mooi en mocht de armband dan toch niet passen dan kun je ‘m altijd terugsturen of omruilen voor de andere maat. Of je kiest ervoor om de armband eerst zonder gravering te bestellen. Daarna kan je de armband retourneren en zouden wij deze altijd nog voor je kunnen graveren. Handig hé? 

Mocht je er écht niet uitkomen, dan kun je het hem altijd nog gewoon vragen! Maak dan gebruik van tip 2. Geef dan aan dat je hem graag iets leuks wilt geven, maar hiervoor wel zijn polsomtrek nodig hebt. Misschien minder leuk en hierdoor is de verrassing weg, maar op die manier zit je altijd goed! Ook zou je altijd kunnen gaan voor een van onze armbanden die verstelbaar in maat zijn. Zo weet je zeker dat de armband altijd past. Bij DRKS hebben wij een aantal stoere armbanden die hij op iedere gewenste maat kan dragen. Het perfect cadeautje dus en kan niet mis gaan! Ga je een mannen armband cadeau geven aan jouw man, vriend, broer of vader? Vergeet dan niet om gebruik te maken van de persoonlijke tekst in het sieradendoosje. Zo maak je jouw cadeautje alsnog super speciaal en gaat die speciale man hier heel blij mee zijn! Bekijk hier onze gehele collectie voor de mannen! 


Heb je nog vragen of andere tips voor ons over het opmeten van jouw partners polsomtrek in het geheim? Laat het ons dan vooral eventjes weten! En natuurlijk zijn reactie, dat vinden we super leuk!

Lots of Love!