Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

Trouwen in het buitenland


Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland: iets waar veel mensen van dromen. Maar het hoeft niet bij dromen te blijven. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om jouw droom om in het buitenland te trouwen werkelijkheid laten worden. Hoe? Dat lees je in dit artikel van DRKS over trouwen in het buitenland.

Waarom trouwen in het buitenland?

Er zijn tal van redenen waarom bruidsparen kiezen voor een bruiloft in het buitenland. Soms heeft het te maken met de afkomst van bruid of bruidegom en het feit dat de familie in het buitenland woont. In andere gevallen heeft het bruidspaar een bijzondere band met een land (bijvoorbeeld door vakantie, stage of (vrijwilligers)werk in het buitenland of doordat zij een periode gewoond hebben in het land. Maar er kan ook gewoonweg voor gekozen worden omdat mensen houden van het buitenlandse klimaat, de cultuur, de muziek of het natuurschoon. Of omdat het nu eenmaal een ontzettend fotogenieke omgeving is. Wat de redenen ook zijn, trouwen in het buitenland is super populair!

bruidspaar in parijs

Bestemming voor jullie destination wedding

Oké, jij en jouw aanstaande hebben ervoor gekozen om te trouwen in het buitenland. Geweldig! Dan is de vervolgvraag: waar gaat jullie buitenlandse bruiloft plaatsvinden? Hierboven las je al een aantal redenen om te willen trouwen in het buitenland. Dan is het tijd om eens samen met jouw verloofde te brainstormen over mogelijke bestemmingen voor jullie zogeheten destination wedding. 

Willen jullie ver weg trouwen en dus met het vliegtuig gaan? Of willen jullie liever dat de trouwbestemming per auto bereikbaar is, ook voor jullie gasten? Vind je mooi weer het belangrijkst of vooral de natuur of cultuur? Dat zijn allemaal overwegingen die jullie mee kunnen nemen bij jullie keuze voor een buitenlandse bestemming om te trouwen.

Inspiratie voor trouwbestemmingen in het buitenland

 • Een echte Sissi bruiloft in Oostenrijk;
 • Een heerlijke strandbruiloft op Hawaii of Curaçao;
 • Een traditionele bruiloft met bijzondere rituelen op Bali;
 • Een romantische Mamma Mia bruiloft in Griekenland;
 • Wijnproeven & culinair eten met jouw gasten in Stellenbosch, Zuid-Afrika;
 • Een Toscaanse bruiloft met heerlijk Italiaans eten aan lange tafels;
 • Een echte bohemian wedding op Ibiza.
 • … the sky is the limit!

trouwen op het strand

Wat moet je regelen om te trouwen in het buitenland?

Eerlijk is eerlijk, wanneer je gaat trouwen in het buitenland komt er wel wat meer regelwerk kijken dan wanneer je trouwt in Nederland. Maar dat hoeft je zeker niet tegen te houden. Een weddingplanner kan hierbij zeker een meerwaarde zijn. Wil je het liever zelf regelen, dan is het van belang om onderstaande zaken goed uit te zoeken:

 • Welke documenten hebben we nodig om te kunnen trouwen in het buitenland?
 • Moeten we in ondertrouw gaan?
 • Krijgen we een trouwboekje na het sluiten van het buitenlandse huwelijk?
 • Hoe werkt het met de legalisatie van het huwelijk in het buitenland?
 • Hoe werkt het met het registreren van het huwelijk in Nederland?
 • Kan er zomaar worden getrouwd in het land van onze voorkeur? En welke voorwaarden zijn hieraan verbonden?
 • Hoe werkt het regelen van een ambtenaar van de burgerlijke stand in het buitenland?
 • Wat zijn de regels met betrekking tot de getuigen?
 • Welke locatie is geschikt om te trouwen in het buitenland?
 • Hoe regelen we het vervoer naar het buitenland en wie betaalt het vervoer voor de gasten?
 • Wat regelen we qua accommodatie voor ons als bruidspaar en voor de gasten? Wie betaalt hiervoor?
 • Wat zijn onze wensen met betrekking tot de huwelijksceremonie in het buitenland en wat moeten we daarvoor regelen? Denk aan: een ceremoniespreker, trouwlocatie, eten en drinken, muziek, fotografie, kapper, visagie, bloemen, decoratie, fooien, bruidstaart.
 • Zijn er vaccinaties benodigd voor ons en onze gasten voor onze bruiloft op een verre bestemming?

Tip: Op de website van de Rijksoverheid vind je nuttige informatie over trouwen in het buitenland. Ook zijn er natuurlijk volop blogs, ervaringsverhalen en tips van weddingplanners te vinden voor jullie sprookjeshuwelijk in het buitenland.

bruidspaar in kasteel

Weddingplanner voor jouw bruiloft in het buitenland

Wij van DRKS raden jullie aan om een weddingplanner in de arm te nemen voor jullie bruiloft in het buitenland. Er zijn zoveel dingen te regelen voordat jullie kunnen trouwen in het buitenland, dat het een enorm karwei kan worden. Een weddingplanner, zeker eentje die gespecialiseerd is in de bestemming die jullie hebben gekozen, kan daarbij absoluut een grote meerwaarde zijn. De weddingplanner kost wellicht wat centen, maar je bespaart je zeker een heleboel papierwerk, mailtjes, telefoontjes en stress. En dan blijft er voor jullie nog genoeg leuks over om zelf te mogen regelen voor jullie droomhuwelijk in het buitenland.

Luxe bruidssieraden kopen

Natuurlijk wil je ook schitterende bruidssieraden voor jullie betoverende buitenlandse bruiloft. Heb je hierbij hulp nodig of wil je gewoon wat rondkijken en inspiratie op doen? Op drksonline.com vind je de gehele collectie luxe bruidssieraden van DRKS. Hiermee word jij absoluut een stralende bruid in het buitenland! Ook hebben we hier verschillende bruidssieraden sets, super mooi!

Photo credits: Alicia Yarrish & Michelle Wever