Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

Tradities rondom het bruidsboeket

Een bruiloft zonder bloemen is bijna ondenkbaar! Vooral het bruidsboeket is een accessoire dat niet mag ontbreken op jullie grote dag. Iedereen weet dat het bruidsboeket op de grote dag wordt gedragen door de bruid. Maar ben je ook op de hoogte van alle tradities rondom het bruidsboeket? Achter deze accessoire schuilt namelijk veel meer dan dat het alleen maar prachtig staat. Wij vertellen je graag meer over de eeuwenoude tradities achter het bruidsboeket!

Het uitkiezen van het bruidsboeket

Wist je dat het uitkiezen van het bruidsboeket eigenlijk de taak van de bruidegom is? Volgens deze traditie zorgt en betaalt de bruidegom voor het bruidsboeket. Wanneer hij zijn bruid gaat ophalen op de dag van de bruiloft, verrast hij haar met het door hem gekozen boeket. TIP: Willen jullie deze etiquette voor het bruidsboeket graag volgen? Geef een stukje van de stof van jouw bruidsjurk mee aan jouw toekomstige man. Hierdoor kan hij - hopelijk ;-) - een bruidsboeket laten samenstellen dat perfect bij jouw bruidsjurk zal passen.

Het dragen van het bruidsboeket

Nog een leuk weetje over het dragen van het boeket: vóór de huwelijksplechtigheid draagt de bruid het bruidsboeket in haar rechterhand, na het ja-woord draagt de bruid het bruidsboeket in haar linkerhand. Tijdens de ceremonie houdt een van de bruidsmeisjes het bruidsboeket voor de bruid vast. 

Het gooien van het bruidsboeket

Eén van de bekendste tradities rondom het bruidsboeket: het gooien van het boeket! Aan het einde van de bruiloft gooit de bruid haar bruidsboeket over haar rechterschouder richting alle ongetrouwde dames. Volgens deze traditie is de single lady die het bruidsboeket vangt, de eerstvolgende die zal gaan trouwen! TIP: Vind je het zonde om jouw bruidsboeket te gooien? Laat dan een extra (en goedkoper!) boeketje samenstellen dat je kunt gooien naar jouw vrijgezelle vriendinnen. Dan kun je het ‘echte’ bruidsboeket bewaren zodat het een tastbare herinnering aan jullie grote dag blijft.

Our favourites

Voor het bruidsboeket wil je natuurlijk de allerbeste leverancier! DRKS helpt jou graag verder met het vinden van een leverancier voor het bruidsboeket. Daarom hebben we een selectie gemaakt van enkele bruidsboeket leveranciers die wij graag zouden aanbevelen. Volgens ons zijn dit de beste bruidsboeket leveranciers en behoren zij dus tot DRKS Favourites! Dit zijn onze favourites op alfabetische volgorde:


The Bridal Blush

Website
www.thebridalblush.nl


Over de leverancier

"Wanneer je op zoek bent naar het complete plaatje, ben je bij The Bridal Blush aan het juiste adres! Ze regelen niet alleen het bloemwerk voor jouw bruiloft, maar ook de complete (locatie)styling kun je door hen laten verzorgen. Daarnaast kan The Bridal Blush jou ook nog werk uit handen nemen als weddingplanner of ceremoniemeester. Zo probeert The Bridal Blush jouw gehele bruiloft op elkaar aan te laten sluiten!"

Fotograaf: Michelle Wever Photography

Bloemenservice Nederland

Website
www.bloemenservicenederland.nl


Over de leverancier

"Uitgeroepen tot beste bruidsbloemist van Nederland maakt Bloemenservice Nederland de perfecte leverancier voor al jullie dromen op bloemengebied. Van een prachtig bruidsboeket tot volledige ceremonie aankleding, geen vraag is te gek voor deze creatieve meiden. In de speciale webshop vinden jullie oneindig veel inspiratie, inclusief prijzen, om alvast heerlijk bij weg te dromen. Geniet, en laat jullie betoveren door de magische wereld van de bloemstylisten van Bloemenservice Nederland."


De Bruidsbloemist

Website
www.debruidsbloemist.nl


Over de leverancier

Jouw droombruiloft vertalen naar een echt sprookje

"Wat ik het leukst vind aan mijn werk is om het totaalplaatje compleet maken. Dat jouw bloemwerk van bruidsboeket tot backdrop echt klopt met wat jij in gedacht hebt. Meewerken aan een real life fairy tale wedding, daar word ik gelukkig van."


Vrijblijvend Adviesgesprek

"Zijn jullie benieuwd naar de mogelijkheden of weten jullie nog niet zo goed wat je wil? Dan nodig ik jullie uit om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ik kom dan thuis bij jullie langs om de mogelijkheden en de wensen te bespreken. In dit gesprek geef ik je graag advies om er een kloppend geheel van te maken. En dat alle bloemen op elkaar afgestemd zijn. Zodat jullie mooiste dag net dat beetje extra krijgt."


DRKS wenst jullie heel veel plezier en succes met alle voorbereidingen van jullie bruiloft, en natuurlijk, met het vinden van de beste leverancier voor het bruidsboeket!

Lots of love,

DRKS