Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

How it's Made

DRKS ontwerpt en produceert luxe sieraden in Nederland, maar hoe gaat het hele proces nou precies in z’n werk?

ONTWERP

Miriam Derksen (founder/designer van DRKS) ontwerpt alle sieraden en accessoires van DRKS. Tijdens het ontwerpen houdt zij rekening met de draagbaarheid, uitstraling en authenticiteit.

In tegenstelling tot veel ontwerpers sla ik de ‘tekenfase’ vaak over. Meestal zit een bepaald ontwerp in mijn hoofd en werk ik dit idee uit zodra ik daar tijd voor heb. Daarna komt er vaak een tweede of zelfs derde versie, waarin ik het ontwerp perfectioneer. Pas wanneer ik 100% tevreden ben wordt een ontwerp opgenomen in een van de DRKS collecties.”


MATERIAALKEUZE

In de ontwerpen gebruikt DRKS veel delicate materialen zoals zoetwaterparels, kristal, facet geslepen glas, silver lined glaskraaltjes en vilt. Daarnaast spelen ook Sterling zilver, 14K Gold Filled en stainless steel een belangrijke rol in de designs. Het enige dat DRKS nooit in haar ontwerpen verwerkt is nikkel.

Bij de materiaalkeuze proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu en arbeidsomstandigheden. Hoewel we onszelf niet als een “fair trade merk” profileren, staat dit bij ons wel hoog in het vaandel. We proberen een goede balans te vinden in het bovenstaande en het maken van mooie sieraden. Dit natuurlijk zonder afbreuk te doen aan het luxe en elegante gevoel dat DRKS omarmt. We proberen bijvoorbeeld zo veel mogelijk onderzoek te doen naar de herkomst van materialen. We beseffen ons goed dat we niet alle materialen kunnen nagaan tot de bron, maar het nastreven van een goede balans is een terugkerend agendapunt.

Zo hebben we als leverancier voor onze kristallen bijvoorbeeld Preciosa gekozen. Zij produceren kristallen die lood vrij zijn (leed content 0.009%), maar tegelijkertijd wél van de hoogste kwaliteit zijn”.


SAMPLE

Miriam: “Wanneer het ontwerp en de materiaalkeuze definitief zijn, maak ik een sample”. Bij het produceren van de sieraden wordt deze sample steeds als uitgangspunt genomen.


PRODUCTIE

De DRKS sieraden en accessoires worden met de hand in Nederland gemaakt. DRKS vindt eerlijke arbeid erg belangrijk. Om er volledig zeker van te zijn dat geen sprake is van (bijvoorbeeld) kinderarbeid houden we de productie volledig in eigen hand en gaan we niet voor massaproductie in lage lonen landen. Dit is niet de makkelijke weg, maar hierdoor staan we wel voor de volle 100% achter ons product.

DRKS werkt met een team van talentvolle thuiswerkers. Deze DRKS-dames maken de DRKS sieraden met veel liefde en kennis van het vakmanschap. Samen met Miriam zorgen zij ervoor dat de hoogst mogelijke kwaliteit wordt nagestreefd en dat alle sieraden perfect worden gemaakt. Omdat alle items handgemaakt zijn, is elk DRKS product uniek en speciaal.


CONTROLE & INPAKKEN

- Alle sieraden worden gecontroleerd voordat ze worden ingepakt.

- Elk sieraad wordt verpakt in een luxe sieraden doosje. Afhankelijk van het product zit er nog een dust bag bij. Ook deze dust bags worden in eigen beheer in Nederland gemaakt.

- Na al deze stappen zijn de sieraden klaar om aan de verkooppunten geleverd te worden en door jou gedragen te worden!