Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

Hoe meet je jouw polsomtrek?

gouden armbanden combinatie

Bij DRKS hebben we armbanden in verschillende maten. Sommige armbanden zijn verkrijgbaar in één maat die vrijwel iedereen zal passen. Andere armbandjes zijn weer verkrijgbaar in verschillende maten waardoor je voor een bepaalde maat zal moeten kiezen. Maar hoe weet je nou of je de armband zal passen of welke maat armband je moet kiezen? Vooral wanneer je online een armband gaat bestellen en het armbandje niet even snel kunt passen, kan dit nogal een dilemma zijn! Gelukkig kun je heel eenvoudig bepalen welk DRKS armband om jouw pols gaat passen. Bij DRKS bepaal je de maat van jouw armband namelijk aan de hand van jouw polsomtrek. In dit artikel leggen wij je graag uit hoe je jouw polsomtrek het beste kunt meten, zodat ook jij online een armbandje kan bestellen dat perfect om jouw pols past! 

Stap 1: Meet jouw polsomtrek

Bij DRKS hanteren we de maten van de armbanden aan de hand van de polsomtrek aansluitend gemeten. Voor het meten van jouw pols kun je het beste een flexibel meetlint gebruiken, omdat je het meetlint dus zo strak mogelijk om jouw pols wilt wikkelen. Wikkel het meetlint zo om jouw pols dat deze goed aansluit en kijk vervolgens op hoeveel centimeter het meetlint weer bij elkaar komt: dit is jouw polsomtrek!  


Een flexibel meetlint is dus het handigst om te gebruiken, maar ook zonder flexibel meetlint kun je jouw polsomtrek bepalen. Heb je bijvoorbeeld wel een liniaal, rolmaat of andere handige tool waarbij je centimeters kunt meten? Het enige wat je verder nog nodig hebt is een touwtje, (cadeau)lintje of stukje papier. Wikkel het touwtje, lintje of papiertje om jouw pols en knip het af of zet een streepje waar het jouw pols helemaal omhult. Vervolgens leg je dit touwtje, lintje of papiertje langs de meetlat en lees je af wat jouw polsomtrek is.


Stap 2: Controleer de maattabel van het gewenste armbandje

Bij DRKS heeft elke armband zijn eigen maattabel. Deze maattabel kun je vinden in de productomschrijving van elk item. Hier staat precies vermeldt voor welke polsomtrek de armband geschikt is. Is het armbandje verkrijgbaar in verschillende maten? Dan staat er in de omschrijving precies opgenomen welke maat geschikt is voor welke polsomtrek!

Stap 3: Let's go shopping!

Gaat de armband van jouw keuze passen om jouw pols of heb je de maat gevonden die geschikt is voor jouw polsomtrek? Let’s go shopping! Twijfel je tussen twee maten? Ga dan altijd voor de grootste maat. Jouw armbandje kan beter wat losser dan te strak om jouw pols zitten. Verder bevatten de armbandjes die verkrijgbaar zijn in meerdere maten vaak een verlengstukje. Hierdoor kun je het armbandje iets in maat verstellen. Het is natuurlijk het mooiste wanneer je zoveel mogelijk van het armbandje om jouw pols kunt dragen in plaats van het hele verlengstukje te gebruiken. Ook daarom kun je beter voor een grotere maat gaan wanneer je tussen twee maten in zit! Wil je weten of het armbandje dat je wilt shoppen een verlengstukje bevat? Bij elke eerste foto van het product kun je zien of er een verlengstukje aan de armband van jouw keuze hangt. Op onderstaande foto kun je bijvoorbeeld zien dat er een verlengstukje aan de zilveren hartjes armband hangt. 


Hopelijk maakt dit het online shoppen van jouw DRKS armband een stuk eenvoudiger! Heb je toch nog twijfels? Je mag altijd even contact met ons opnemen want we’d love to help! Vergeet ook niet dat je jouw sieraden mag retourneren en kunt ruilen voor een andere maat wanneer ze niet passen! Let er wel op dat de artikelen die je wilt retourneren voldoen aan alle voorwaarden die staan vermeld op deze pagina over bestellen en levering.

Shop hier alle armbanden van DRKS <3