Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!

Hoe beleef jij jouw trouwdag ontspannen en relaxt?

bruidspaar met blond haar bij fotoshoot

Hoe beleef jij jouw bruiloft ontspannen en relaxed?

Wow! Je bent ten huwelijk gevraagd. Nu de eerste opwinding iets gezakt is, is het tijd om plannen te gaan maken voor de bruiloft. Maar wat als jij een behoorlijke control freak bent en alles in jouw ogen perfect moet zijn? Dat geeft behoorlijk wat stress. Dan is het fijn als je op zijn tijd even diep adem haalt en kunt relativeren. Maar hoe? DRKS helpt jou de bruiloft zo ontspannen en relaxed mogelijk door te komen.

Begin op tijd met plannen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook al denk je nog zeeën van tijd te hebben tot de bruiloft plaatsvindt, het is heel fijn als je jouw plannen rustig kunt uitwerken zonder de druk te voelen.Begin daarom lekker op tijd, praat met jouw partner over jullie wensen en werk deze alvast uit op papier. Bepaal ook gezamenlijk jullie budget, zodat jullie weten in welke orde van grootte jullie moeten denken bij het maken van jullie plannen.

gedekte tafel voor bruiloft in tropical thema

Leg de grote onderdelen tijdig vast

Leg grote onderdelen van de bruiloft gewoon nu al vast. Zodra jullie eruit zijn qua datum, kunnen jullie starten met het bezoeken van trouwlocaties. Sommige trouwlocaties zijn erg gewild dus het is ook geen overbodige luxe om hier vroeg mee te beginnen. Dit voorkomt teleurstellingen! Soms kunnen je tijdelijk een optie nemen op een trouwlocatie, maar meestal dienen jullie het toch wel redelijk snel vast te leggen. Je zult zien dat het rust geeft wanneer dit grote onderdeel al geregeld is! Andere grote onderdelen zijn bijvoorbeeld de gastenlijst, de catering, de trouwjurk en het trouwpak, de muziek, de trouwringen, de bruidssieraden (vraag DRKS om hulp), het bepalen van het bruidskapsel en make-up en het regelen de trouwkaarten. Stuur ook mooi op tijd de save the date kaarten. Dan hoef jij je ook geen zorgen te maken of al jouw dierbaren wel kunnen komen. Hoe heerlijk als jij je in de laatste maanden alleen nog maar hoeft bezig te houden met de kleinere details?

Houd rekening met jouw partner

Trouwen doe je niet alleen. Dat zul je vast wel weten ;-) Toch horen wij bij DRKS regelmatig verhalen over bruiden die alles het liefst alleen willen bepalen. Maar vergeet niet dat hij ook wensen heeft. Dat het een dag van jullie samen is. Dat het niet alleen om die ene grote dag draait, maar ook om het huwelijk: de mooie weg die jullie samen inslaan. Dat kan natuurlijk alleen een succes worden als er ruimte is voor jullie allebei.Het is echt veel leuker om samen keuzes te maken – met misschien hier en daar een compromis – om uiteindelijk een bruiloft te ervaren die bij jullie allebei past. Mannen hebben vaak weer hele verrassende eigen ideeën, bekijken dingen vanuit een ander perspectief en dat kan tot hele leuke resultaten leiden. Laat hem dus gerust wat vaker uitpraten en zie wat voor leuks het kan brengen.

Je kunt niet iedereen tevreden stellen

Gaandeweg het plannen van jullie huwelijk, zul je merken dat je voor moeilijke keuzes komt te staan. Wie kies je als getuigen? Wie worden jullie daggasten en wie komen er ’s avonds? Passeer je niemand? Geloof ons, je kunt het nooit 100% perfect doen. Er zullen altijd mensen zijn die een andere mening hebben dan jij. Doe dus vooral waar jullie je als bruidspaar prettig bij voelen. Het is JULLIE bruiloft en jullie betalen ervoor. Het mag echt helemaal naar jullie eigen wensen worden ingevuld. Of dit nu een kleine intieme bruiloft wordt of een grote bruiloft met alles erop en eraan. Hou het dicht bij jezelf en doe het niet om een ander te pleasen. Kortom, volg je hart.

verliefd bruidspaar in witte bruidskleding

Durf hulp in te schakelen

Een bruiloft plannen kan best overweldigend zijn. Je zult veel keuzes moeten maken en soms is het best lekker om hier met iemand over te kunnen sparren. En soms gaat dat nu eenmaal beter met een goede vriendin dan met een man. Het is helemaal niet erg om hier en daar wat hulp in te schakelen of dingen uit te besteden. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen. Sterker nog, de meeste mensen zullen het hartstikke leuk vinden om jullie te helpen met de voorbereidingen van de grote dag! Je kunt kiezen voor hulp van vriendinnen, jouw moeder, zus of die ene kennis die zo goed is in bloemschikken of hairstyling. Echt, vraag hulp en je zult zien hoe fijn het is om samen met deze dingen bezig te zijn. Veel leuker dan alleen! Een andere optie is te kiezen voor een professionele weddingplanner. Ze zijn er niet voor niets! Een weddingplanner kan jou veel werk uit handen nemen. En wees gerust, een weddingplanner neemt jouw wensen en eisen heel serieus. Zij zal er alles aan doen om jullie dag helemaal perfect te maken. Alsof zij jullie al jaren kent! Het zal voelen als een verademing.

Leg de lat niet sky high

Ambitieus als jij bent, leg jij de lat torenhoog. Zoals met alles wat jij doet. Natuurlijk is het een mooie eigenschap om dingen zo goed mogelijk te willen doen. Maar pas op dat jij er niet in doorslaat. In the end draait het niet om de perfecte naamkaartjes, de mooiste takjes in vaasjes of het meest originele bedankje voor jullie huwelijksgasten. Natuurlijk is de styling een belangrijk element en is het heel sfeerbepalend. Het is dan ook helemaal niet verkeerd om er veel aandacht aan schenken. Maar draaf er niet in door. Als het ervoor zorgt dat jij als een gestresste bridezilla in het rond vliegt, je alles tot in de puntjes perfect wilt krijgen maar zelf allang niet meer weet wat genieten is… Dan gaat er iets niet helemaal goed. Dat moet ook jij toegeven! Luister met frisse tegenzin naar jouw vriendinnen en jouw aanstaande (die dit allang zagen aankomen) en neem wat gas terug. Niemand zal het jou kwalijk nemen. Iedereen wil jou veel liever zien stralen!

bruidspaar met blond haar bij fotoshoot

Focus op datgene waar het echt om draait

Je gaat trouwen met de liefde van jouw leven. The one and only. Jullie kiezen er samen voor om met elkaar verder te gaan. Het is geweldig om zoveel liefde voor iemand te voelen en dit ook nog eens samen met al jullie naasten te delen. Op de dag van de bruiloft wordt die liefde bijna voelbaar. Echt, dát is waar het om draait. Jij, jouw man en alle lieve mensen om jullie heen. Laat de spanning van je schouders afglijden en GENIET <3 Bij DRKS staan we met liefde voor jou klaar om jou te helpen met de keuze voor jouw bruidssieraden en haaraccessoires. Heb je twijfels of kom je er niet helemaal uit? Let us know. Wij helpen jou graag verder!

Shop jouw luxe bruidssieraden en accessoires op www.drksonline.com

Fotocredits: Maurice Snel & JustNicole Photography