Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!
bruidspaar met sieraden DRKS en corsage

Corsages bruiloft

Corsages bruiloft: een onderwerp dat geheid aan bod komt tijdens het voorbereiden van jullie bruiloft! Voor veel mensen zijn bruiloft corsages een onbekend gebied. Wat zijn bruiloft corsages? Waarom worden bruiloft corsages gedragen? Wie draagt bruiloft corsages? Hoe worden bruiloft corsages gedragen? En hoe stel je een bruiloft corsage samen? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog!


Corsages bruiloft: wat is het?


Een corsage is een bloemstukje dat bij plechtige gelegenheden, zoals een bruiloft, (doorgaans) op de kleding wordt gedragen. Hoe een bruiloft corsage eruit ziet, is heel verschillend. Bruiloft corsages bestaan in ieder geval uit een of meerdere bloemen en wat groen. Natuurlijk kunnen bruiloft corsages geheel naar smaak worden samengesteld. Toch zijn er wat richtlijnen voor bruiloft corsages die over het algemeen worden gevolgd. Mannen en vrouwen dragen bijvoorbeeld doorgaans niet dezelfde corsage en ook is de manier waarop de corsage bruiloft door mannen en vrouwen wordt gedragen verschillend. We zullen dit later verder in detail bespreken.

bruidspaar met zilveren bruidssieraden en bloemen

Deze en heel veel andere prachtige bruidssieraden sets shop je natuurlijk bij DRKS!


Corsages bruiloft: waarom?


Waarom worden bruiloft corsages gedragen? Het dragen van een corsage tijdens de bruiloft is een traditie die al heel lang standhoudt. Vroeger werden bloemen al op de kleding gedragen tijdens feestelijke gelegenheden. Een bruiloft corsage is natuurlijk sowieso een mooi detail dat zorgt voor een feestelijke uitstraling. Vaak wordt ervoor gekozen om het thema van de bruiloft terug te laten komen in de bruiloft corsages. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de gasten mengen in het thema en dat er een mooi geheel wordt gecreëerd. Wanneer het bruidspaar ervoor kiest om alleen de gasten die dichtbij hen staan bruiloft corsages te laten dragen, dan zorgen de bruiloft corsages er bovendien voor dat alle gasten in een oogopslag kunnen zien wie de belangrijkste gasten zijn. Zo zijn de corsages bruiloft dus niet alleen een mooi, maar ook nog eens een handig detail!


Corsages bruiloft: wie draagt ze?


Bruiloft corsages worden door verschillende mensen gedragen tijdens de bruiloft. Er zijn geen vaste regels voor wie een corsage draagt tijdens de bruiloft, maar er zijn wel een aantal richtlijnen waarmee je eigenlijk altijd goed zit. Het is gebruikelijk dat de naaste familie van het bruidspaar een corsage draagt. Daarnaast dragen over het algemeen ook de getuigen, bruidsmeisjes en de ceremoniemeester een corsage. Je kunt er ook voor kiezen om alle daggasten een corsage te laten dragen. Degenen die de bruiloft corsages dragen hebben in ieder geval een ding gemeen: ze staan dichtbij het bruidspaar en zijn erg betrokken bij de bruiloft. De bruidegom draagt overigens vaak een corsage die wat groter is dan de rest van de corsages. De bruid kan ook een corsage dragen, maar draagt deze dan meestal op haar pols, of in het haar. Draag je als bruid een corsage in je haar, dan is het super mooi om deze te combineren met een haaraccessoire. Door voor bijpassende bruidssieraden te kiezen, creëer je een mooi geheel. Ben jij nog op zoek naar een haaraccessoire en sieraden om te dragen tijdens jouw bruiloft? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website!

bruidspaar met rose gouden sieraden en corsage

Klik op de foto om deze prachtige bruids oorbellen te shoppen!


Corsages bruiloft: hoe worden ze gedragen?


De manier waarop bruiloft corsages worden gedragen verschilt voor mannen en vrouwen. Bruiloft corsages worden door zowel mannen als vrouwen aan de linkerkant gedragen. Wat echter wel verschilt, is de richting van de corsage en de hoogte waarop deze wordt gedragen. Vrouwen dragen bruiloft corsages boven het sleutelbeen en met de bloem naar beneden, terwijl mannen bruiloft corsages dragen met de bloem omhoog en op de hoogte van het hart (op de revers van het colbert). Het is overigens ook gebruikelijk voor vrouwen om bruiloft corsages om de pols te dragen, in plaats van op de jurk.


Corsages bruiloft: hoe stel je ze samen?


Het belangrijkste bij het samenstellen van de bruiloft corsages is natuurlijk dat jullie ze mooi vinden! Kijk daarnaast bijvoorbeeld naar de kleur. Kies voor een kleur die past bij het thema van de bruiloft. Zo weet je zeker dat de gasten mooi mengen in het thema van jullie bruiloft. Eerder gaven we al aan dat niet iedereen dezelfde bruiloft corsage draagt. De samenstelling van bruiloft corsages verschilt voor mannen en vrouwen. De bruiloft corsage van vrouwen wordt doorgaans samengesteld uit bloemen die ook deel uitmaken van het bruidsboeket. De bruiloft corsage van mannen bevat een of meerdere bloemen, die eveneens overeenkomen met het bruidsboeket.

bruidspaar met sparkle sieraden en corsage

De bruidsketting shop je door op de foto te klikken en de bruids oorbellen shop je hier!

Uiteindelijk ben je natuurlijk helemaal vrij in het ontwerpen en samenstellen van de corsages voor jullie bruiloft. De mogelijkheden zijn oneindig en er is ontzettend veel inspiratie te vinden voor corsages bruiloft. Je kunt de corsage bruiloft zelf ontwerpen, maar je kunt natuurlijk ook de hulp van een bloemist of een andere specialist inschakelen!

Lots of love,
DRKS
All blogs