Stay safe! Geen zorgen, wij verzenden jouw pakketje nog steeds op tijd!
Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!
bruid danst met man

Muziek voor de bruiloft

Op verschillende momenten tijdens jullie grote dag zal muziek een belangrijke rol innemen. Muziek bepaalt de sfeer en zorgt ervoor dat jullie bepaalde gebeurtenissen op jullie bruiloft nóg intenser beleven! Maar hoe kies je de muziek die je op jullie bruiloft gaat draaien? In deze blog hopen we jou te helpen met het uitzoeken van de trouwmuziek door per moment aan te geven in welke sfeer jullie de muzieknummers zouden kunnen kiezen!

bruid met drks items

Aan het begin van de ceremonie
Op weg naar het altaar wil je natuurlijk begeleid worden door de juiste muziek. Je loopt naar het altaar waar jouw aanstaande staat te wachten en misschien heb je ook besloten dat een speciaal persoon jou weg mag geven. Op dit speciale moment wordt vaak een rustig romantisch liedje gedraaid. 

Tijdens de ceremonie
Tijdens de ceremonie is het fijn wanneer er een rustig en romantisch achtergrond muziekje op staat. De muziek moet niet te erg overheersen zodat de belangrijkste momenten, zoals het geven van het ja-woord, niet worden overstemd. Vandaar dat er vaak voor instrumentale of klassieke muziek wordt gekozen. 

Aan het eind van de ceremonie
Yes! Jullie zijn getrouwd. Vanaf dit moment gaan jullie door het leven als man en vrouw. Iets dat gevierd moet worden, waarbij natuurlijk vrolijke en feestelijke muziek erg passend is! 

Tijdens de receptie en/of het diner
Op deze momenten wil je gezellig met jouw kersverse man en jullie bruiloftgasten kunnen kletsen. Vandaar dat er vaak rustige muziek op staat tijdens de receptie en/of het diner. 

Tijdens de openingsdans
Jullie eerste dans als getrouwd stel! Dit is jullie moment en het is dan ook helemaal aan jullie om te bepalen op welk nummer jullie voor het eerst als man en vrouw willen dansen. Dit nummer kan elk nummer zijn, belangrijk is om te kiezen voor muziek die goed bij jullie past! Het is ook heel bijzonder om ‘jullie liedje’ te kiezen, een liedje dat een speciale betekenis heeft voor jullie en jullie doet denken aan bijzondere momenten die jullie hebben beleefd!

Tijdens het feest
Let’s party! Op dit moment is het belangrijk om de feeststemming er goed in te krijgen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een live band, een DJ of zelf een afspeellijst maken. De keuze is vaak afhankelijk van het budget, jullie smaak en natuurlijk de sfeer die jullie het feest willen geven. Natuurlijk hoef je voor het feest niet alle nummers uit één muziekgenre te kiezen, het is juist leuk om verschillende muziekstijlen met elkaar af te wisselen! 

bruid en bride's crew met kimono's

Kun je wel wat extra inspiratie gebruiken voor mooie muziek op jullie bruiloft? In het artikel “Muziek tips voor op jouw bruiloft” gaan we uitgebreider in op de trouwmuziek! Zijn jullie misschien nog op zoek naar iets anders moois voor de bruiloft? Bekijk dan zeker even alle bruidssieraden en accessoires voor de bruid of voor de bruidegomSucces met het plannen van jullie droombruiloft!

Lots of Love,
DRKS
All blogs