Inspiratie voor Moederdag? Klik hier!
DRKS 7 jaar

Persoonlijk bericht van Miriam: Happy 7th birthday to DRKS!

Wow! Can someone please pinch me? DRKS is 7 jaar. Gewoon F****** zeven jaar! Waar blijft de tijd? Ik herinner me de aanloop naar de lancering van DRKS nog precies. Doei advocatuur, hi adventure! Ook de BIG OPENING van de webshop herinner ik me nog als de dag van gister. A dream coming true. Zó spannend om mijn baan als advocaat op te geven en alle zekerheden overboord te gooien. Tegelijkertijd zó stoer om mijn eigen sieradenmerk op te starten in een markt vol concurrentie. Ook de sloeberperoide vergeet ik nooit meer. Want hé, een bedrijf opstarten met een piepklein beetje spaargeld is heftig. Financieel héél heftig. Iets als in jarenlang geen salaris nemen en enkel investeren in je bedrijf. Je allereerste collega’s elke maand salaris betalen, maar zelf nog steeds niets nemen. Zielig? No way! Een bewuste keuze? Hell, yeah! Door hard te werken en in de beginjaren mega zuinig aan te doen is DRKS uitgegroeid tot wat het nu is. Een prachtig bedrijf met twee sieradenmerken.

man en vrouw proosten

Mijn ambities zijn sky-high. Altijd al geweest. Net zoals mijn dromen. Ik heb vanaf de lancering veel gedroomd, maar nooit heb ik durven dromen dat ik hier nu zou staan. Wauw, ik ben eigenlijk gewoon waanzinnig trots. Ik ben gaan doen wat ik écht wil en niet wat anderen van mij hebben verwacht. Van eenmanszaak naar een bedrijf met een fantastisch dream team vol lieve ladies & gents. Met als mooie tussenstap nog het moment dat mijn knappe vent (Filip) mede-eigenaar is geworden. Lekker zoetsappig dit. Heeeeerlijk! Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik heb gewoon super hard voor gewerkt. Met dromen alleen kom je er natuurlijk niet ;)

man en vrouw met ballonnen en drankje

Maar man man man, wat vliegt die tijd voorbij. Ik knipper twee keer met mijn ogen en er zijn gewoon 7 jaren verstreken. 7 jaar!!! Ik ben in die tijd getrouwd, ben mama geworden van de twee liefste baby’s en ben met Filip een tweede sieradenmerk gestart (Yes, Finaste natuurlijk). Ook zijn er in die 7 jaar 10 kilo, drie rimpels en vier grijze haren bijgekomen. Want ja, die dingen krijg je er gratis bij van ‘de tijd’.

vrolijke man en vrouw met drankje en ballonnen

Ik word er niet alleen rimpeliger van, maar de tijd is ook op andere vlakken niet mijn BFF. Sterker nog, ik heb een haat-liefde verhouding met de tijd. Volgens mijn Zweedse vent is mijn middle name ‘tidsoptimist’. Dit betekent in het Zweeds zoiets als een ‘tijdoptimist’. Een whaaaaaat? Een tijdsoptimist dus. Best cool dacht ik. Het woord optimist zit erin, dus dan zal het wel positief zijn. Niet dus. Niet cool. Niet gaaf. Niet vet. Niets van dat.

man en vrouw met drankje

Even googelen leert mij al snel dat het woord niets positiefs in zich heeft. Een tijdoptimist is ‘iemand die regelmatig de duur van een activiteit onderschat’. Met andere woorden, ik denk standaard dat een dag 28 uur heeft. Dat klopt eigenlijk wel een beetje... Ik sta altijd aan en wil alles uit het leven halen dat erin zit. Slapen vind ik zonde van de tijd en stilzitten kan later altijd nog achter de geraniums. Wanneer het om werk gaat wil ik knallen. Ik wil nog zó veel!

man en vrouw vieren feest met ballonnen en drankje

Aan het begin van de dag wil ik meer dan in de dag past. Mijn werkdagen zijn standaard te kort en gaan elke avond verder in mijn werkkamer. Dit geldt overigens ook voor Filip, dus we zitten ‘s avonds altijd gezellig samen te werken, haha. De romantiek spat er vanaf tijdens deze werksessies;) Mensen vragen zich soms af hoe ik dit volhoud. Ik heb natuurlijk ook de twee allerliefste zoontjes waar ik veel tijd mee doorbreng. Ik heb eigenlijk geen idee. Ik denk dat ik gewoon zo ben. Misschien een gekkie. Of toch een tijdsoptimist. Ik hoef me in ieder geval nooit te vervelen, want ik heb nooit tijd over.

man en vrouw met ballonnen

En ach, wat is er mis mee? Ik ben gewoon een harde werker die van familie, sieraden en hersengymnastiek houdt. Zolang mijn familie maar altijd op nummer 1 komt is er niets mis mee. Ik ben nog lang niet klaar met hard werken en het najagen van mijn dromen. En buiten dat … you can’t teach an old dog new trics. Het zit er nu eenmaal in.

Wauw, en toen had spontaan ik dit hele verhaal ter ere van het zevenjarige jubileum van DRKS geschreven. Een heel verhaal over de tijd. Terwijl ik dus alleen wilde vertellen dat DRKS 7 jaar is geworden en dat de tijd voorbij is gevlogen. Ik zie je glimlachen en ik hoor het je vanuit hier denken. Die vrouw van DRKS is zéker wel een tijdsoptimist.

Yes, I am! :)

XMir
All blogs